YGDRA består af  Christina Jacobsen på 45, mor til Øjvind på 5 med autisme og Michael Fogtmann på 45, far til datteren Siff på 17 med autisme.

Vi har sammen valgt at stifte YGDRA  som en social økonomisk virksomhed.

Christina:

Jeg er solomor til Øjvind på 5, med atypisk autisme. Øjvind er donorbarn så vi er en minifamilie på 2.

Desuden er jeg Arkitekt og beskæftiger mig med både indretning, design og undervisning.

Da Øjvind fik sin diagnose for ca. et år siden, havde jeg svært ved helt at erkende, at jeg pludselig havde et barn med autisme. Jeg havde nemlig ikke selv haft nogen mistanke om det. Det var Øjvinds børnehave der havde bedt om at få en psykolog til at observere ham, og den psykolog som havde anbefalet at han blev udredt.

Efter udredningen og diagnosen Atypisk autisme deltog jeg i vejledning og en netværksgruppe. Det var bestemt brugbart og vigtige redskaber jeg fik med derfra. Alligevel savnede jeg nogle positive vinkler på mit barns fremtidsmuligheder, og især savnede jeg noget viden om hvad jeg selv kunne gøre for at støtte hans udvikling. Jeg brugte meget tid på at finde nogle gode løsningen for mit barn og vores nye situation, hvilket kan være en udfordring når man både er solomor og skal passe et arbejde samtidig. Det er en af grundene til at jeg gennem YGDRA ønsker at designe nogle brugbare produkter som samtidig har et gedigent design, så ens hjem ikke behøver at ligne den traditionelle institution bare fordi ens barn har fået en diagnose.

Mit mål er at man som familie eller institution har adgang til nogle gennemtænkte produkter så man ikke selv behøver at stykke tingene sammen selv. Samtidig med at man kan få produkter i et design som man gerne vil have stående fremme i ens bolig.

 

 

Michael:

Jeg er far til Mille på 20 og Siff på 17. Sammen bor vi i Brejning mellem Vejle og Fredericia.

I YGDRA bruger jeg min baggrund som leder til at samle vores interessenter i et stærkt netværk, så vi i fællesskab kan opnå vores formål om at hjælp familier til børn med autisme med at få en lettere hverdag og gladere børn.

I en nystartet virksomhed som vores er der tusinde ting der skal gå op i en højere enhed. Derfor er jeg taknemmelig over at kunne lægge det kreative ansvar over til Christina, så jeg kan fokusere 100 % på at nå vores forretningsmæssige mål.

Close Menu